[O1] Ciężko odpala po dłuższym postoju
Zwiń
X
-
[O1] Ciężko odpala po dłuższym postoju
Witam wszystkich,
Mam problem jak w temacie z Octavią I silnik 1.8 AGN, 97r. Mianowicie po dłuższym postoju ciężko odpala trzeba kręcić rozrusznikiem przez dłuższą chwilę. Sprawdziłem wszystko i została na mojej liście już tylko pompa paliwa. W związku z tym mam pytanie, czy w tym modelu pompa powinna włączyć się na chwilę po włączeniu zapłonu? U mnie pompa nie włącza się przy zapłonie dopiero wtedy, gdy silnik zaczyna kręcić. Czy tak ma być, czy nie, bo w internecie natrafiłem na sprzeczne informacje. Dodatkowo sprawdziłem jak zachowa się samochód po "zwarciu" przekaźnika po zdjęciu z niego obudowy przez chwilę, po takim zabiegu pompa oczywiście działa tyle ile trzymam styk zwarty i odpala tak jak powinien. Więc czy ma działać po zapłonie pompa, bo jeżeli nie to pozostaje mi pompa do wymiany Z góry dziękuję za pomoc.
-
-
na 98,9% po przekreceniu kluczykiem pompa powinna podac paliwo. pompa panieta nie pozwolila by Ci odpalic z zblokowanym przekaznikiem. Zaczytaj bledy i sprawdz cisnienie z pompy aaa i kiedy byl wymieniany filtr paliwapablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
na 98,9% po przekreceniu kluczykiem pompa powinna podac paliwo. pompa panieta nie pozwolila by Ci odpalic z zblokowanym przekaznikiem. Zaczytaj bledy i sprawdz cisnienie z pompy aaa i kiedy byl wymieniany filtr paliwa
Zamieszczone przez robekcoolPo otwarciu drzwi słychać pompę paliwa ?
Komentarz
-
-
w tym roczniku pompa nie pompuje po otwarci drzwi kierowcypablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
Pompa jest napewno dobra, bo wogóle to pracuje, tylko może szwankować jej sterowanie. Powinna pracować przez kilka sekund po włączeniu zapłonu gdy nie jest włączany rozrusznik. Jeżeli pracuje po włączeniu zapłonu, to poprostu nie trzeba się śpieszyć z włączaniem rozrusznika. Włączyć zapłon, chwilę poczekać i dopiero rozrusznik.
Komentarz
-
Komentarz